خورشت آلو اسفناج ، طرز تهیه و نکات آشپزی

به گزارش پسرک کامپیوتری، خورشت آلو اسفناج از غذاهای خوشمزه و اصیل ایرانی است. هواداران خورشت ها در ایران و دنیا کم نیستند. بسیاری از ما دوست داریم که این غذاها در لیست غذاهای هفتگی ما حضور داشته باشند. خورشت در واقع به گروهی از غذاهای آب دار گفته می گردد که متشکل از سبزیجات سرخ شده، حبوبات آب پز، گوشت یا مرغ هستند. جالب است که کلمۀ خورشت در واقع مشتق شده از واژۀ خورش است. خورش در زبان فارسی از برساخت های فعل خوردن است. قوت غالب مردم ایران در زمان قدیم نان بوده است. اصطلاحی تحت عنوان نان خورش نیز از اینجا نشأت گرفته است. امروزه خورشت ها معمولاً با برنج سرو می شوند.

خورشت آلو اسفناج ، طرز تهیه و نکات آشپزی

کاربرد خورشت در آشپزی ایرانی

خورشت در آشپزی ایرانی کاربرد زیادی دارد. خورشت های ایرانی معمولاً ترکیبی از گوشت، سبزیجات خشک یا تازه، حبوبات و انواع گوشت هستند. ایرانی ها در میهمانی های خود معمولاً از انواع خورشت به همراه برنج برای پذیرایی از میهمانان استفاده می نمایند. بعلاوه این غذاها کاربرد روزمره در بسیاری از خانواده ها نیز دارند. معمولاً طرز تهیه انواع خورشت های ایرانی ساده است. تنها چیزی که باعث کیفیت و تفاوت طعم ها می گردد، تبحر و تجربۀ آشپز است. زمان و ترتیب اضافه کردن مواد به یکدیگر حائز اهمیت زیادی است. خورشت آلو اسفناج نیز به همین شکل است. در این مقاله از بلاگ خبرنگاران با طرز تهیه خورشت آلو اسفناج آشنا می شویم. بعلاوه نکاتی برای آشپزی بهتر نیز بیان خواهیم کرد.

خورشت آلو اسفناج ؛ طرز تهیه و نکات آشپزی

خورشت آلو اسفناج یکی از غذاهای خوشمزه و مجلسی ایرانی است. این غذا در بسیاری از میهمانی ها تهیه می گردد . محبوبیت زیادی نیز دارد. این خورشت با دارا بودن مواد مغذی زیاد، سلامت بدن را به ارمغان می آورد. این خورشت به علت داشتن اسفناج، سرشار از انواع ویتامین ها و مواد معدنی برای تقویت سیستم ایمنی بدن است. جلوگیری از سرطان، سلامت پوست و مو، استحکام استخوان ها و تقویت بافت عضلات از فواید مصرف اسفناج است. بعلاوه آلوی موجود در آن نیز خواص متعددی دارد که در ادامه آن ها را مرور می کنیم. در این غذا می توانید از گوشت گاو، گوسفند یا بوقلمون استفاده کرد. بعلاوه اگر گیاهخوار هستید یا به هر علت گوشت نمی خورید، می توانید آن را بدون گوشت تهیه کنید. مواد لازم و طرز تهیه خوشت آلو اسفناج را در ادامه می خوانیم.

حتما بخوانید: 6 خاصیت اعجاب انگیز آلو خشک (خواص آلو)

مواد لازم و طرز تهیه خورشت آلو اسفناج

زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدود 15 دقیقه است. خورشت آلو اسفناج را می توانید در وعده های ناهار و شام بهره ببرید. زمان پخت و انتظار آن حدود 2 ساعت است. برای تهیه خورش آلو اسفناج به مواد اولیۀ زیر احتیاج داریم:

  • گوشت گوسفند: 300 گرم
  • آلو خورشتی: 200 گرم
  • اسفناج: 500 گرم
  • آب: 3 پیمانه
  • پیاز میانه: 2 عدد
  • سیر: 2 حبه
  • تره: 200 گرم
  • روغن مایع: به میزان لازم
  • نمک، زردچوبه و فلفل سیاه: به میزان لازم

دستور پخت خورش آلو اسفناج

بعد از آماده کردن مواد اولیه، خورشت آلو اسفناج را به شیوۀ زیر تهیه کنید:

  1. ابتدا پیازها را پوست گرفته و به خوبی بشویید. سپس یکی از آن ها را به صورت خلالی خرد کنید. قابلمه ای مناسب را روی اجاق گذاشته و میزانی روغن در آن بریزید. اجازه دهید روغن روی حرارت ملایم داغ گردد. سپس پیازهای خلالی را به آن اضافه نموده و تفت دهید. بعد از نرم شدن پیازها، میزانی زردچوبه به آن افزوده و هم بزنید تا به خوبی با پیازها مخلوط شوند. تفت دادن را اندکی بیشتر ادامه دهید.
  2. گوشت گوسفند را از قبل پاک نموده و بشویید. روی تختۀ آشپزخانه، گوشت ها را به قطعات خورشتی خرد نموده و به قابلمه حاوی پیاز و روغن اضافه کنید. گوشت را تفت دهید تا رنگ آن تغییر کند. پس از آن، 3 پیمانه آب به آن اضافه کنید. در قابلمه را گذاشته و اجازه دهید با حرارت ملایم پخته گردد.
  3. سیرها را پوست گرفته و تمیز بشویید. سیر را همراه با یکی دیگر از پیازها به صورت نگینی خرد کنید. تابۀ مناسبی را انتخاب نموده و درون آن میزانی روغن بریزید. تابه را روی حرارت ملایم قرار داده و صبر کنید تا روغن داغ گردد. سیر و پیاز خرد شده را با تابه اضافه نموده و تفت دهید تا نرم شوند.

آماده کردن سبزیجات و افزودن به قابلمه

  1. اسفناج و تره را پاک نموده و بشویید. روی تختۀ آشپزخانه، اسفناج و تره را خرد نموده و به تابه اضافه کنید. تفت دادن را ادامه دهید تا سبزیجات شما به خوبی سرخ شوند. دقت کنید که عملیات سرخ کردن را به گونه ای انجام دهید که باعث از بین رفتن خواص آن ها نگردد.
  2. پخته شدن گوشت را آنالیز کنید. اگر گوشت شما نیم پز شده است، سبزیجات را به قابلمه افزوده و خوب هم بزنید. در قابلمه را گذاشته و اجازه دهید خورشت روی حرارت ملایم بپزد. ضروری است عملیات پختن و جا افتادن خورشت طی گردد یا اصطلاحاً روغن بیندازد. بعد از پخته شدن کامل خورشت، میزانی فلفل و نمک به آن اضافه کنید.
  3. آلوها را به مدت حداقل نیم ساعت از قبل درون آب بگذارید تا خیس بخورند. آلوها را در 20 دقیقۀ پایانی آماده شدن خورشت به قابلمه اضافه کنید. در نهایت می توانید یک قاشق غذاخوری آبلیمو یا آبغورۀ تازه به آن اضافه کنید. خورشت شما آماده است. نوش جان!
حتما بخوانید: 0 تا 100 طرز تهیه خورشت کرفس مجلسی

چند نکته برای آشپزی بهتر

خورشت آلو اسفناج یکی از غذاهای مقوی و پرخاصیت است. هرچند که حفظ خواص سبزیجات آن در حین آشپزی، مستلزم دقت زیادی است. پخته شدن زیاد اسفناج باعث از بین رفتن مواد معدنی موجود در آن می گردد. بنابراین سعی کنید سرخ کردن اسفناج را تا حدی ادامه دهید که باعث از بین رفتن خواص آن نگردد. بعلاوه می توانید خورشت آلو بدون اسفناج نیز تهیه کنید. برای پخت خورشت آلو اسفناج ضروری است نکات زیر را در نظر داشته باشید:

  • برای تهیه خورشت آلو اسفناج می توانید از گوشت مرغ یا بوقلمون نیز بهره ببرید. این مورد برای افرادی که گوشت قرمز دوست ندارند یا مبتلا به مسائل فشار خون هستند مفید است. به جای گوشت گوسفند می توانید از 500 تا 700 گرم گوشت مرغ یا بوقلمون بهره ببرید.
  • در بعضی از شهرهای کشور و به خصوص منطقه ها شمالی، خورشت آلو اسفناج را با رب انار و گردو ساییده شده تهیه می نماید. استفاده از رب انار در این غذا کاملاً سلیقه ای است. اما پیشنهاد می گردد که در این صورت حتماً از گردو نیز بهره ببرید تا طبع آن گرم گردد.
  • اگر از رژیم های غذایی گیاهخواری تبعیت می کنید این خورشت را بدون گوشت تهیه کنید. به این منظور همۀ مراحل را مشابه با آن چیزی که گفته شد طی کنید. می توانید از میزانی قارچ که در ابعاد درشت خرد شده است بهره ببرید.
  • برای عطر و طعم بهتر این خورشت می توانید از یک قاشق غذاخوری دم کردۀ زعفران بهره ببرید. زعفران را در مرحلۀ آخر و زمانی که خورشت آماده سرو کردن است اضافه کنید.
  • دستور پختی که در این مقاله به آن پرداختیم به منظور تهیۀ خورشت برای 4 نفر است. می توانید نسبت مواد اولیه را به هر میزانی که می خواهید تغییر دهید.
حتما بخوانید: طرز تهیه رشته پلو با مرغ و کوفته قلقلی

خورشت آلو اسفناج: یک غذای پرخاصیت و مقوی

خورشت آلو اسفناج با داشتن سبزیجات تازه، گوشت، سیر و پیاز، یک غذای کامل و مقوی به شمار میرود. اسفناج یکی از سبزیجات برگ دار مشهور است. این سبزی فواید متعددی برای بدن دارد. اسفناج یکی از منابع مهم انواع ویتامین هاست و در عین حال، کالری کمی دارد. فیبر موجود در اسفناج به تنظیم و حفظ قند خون در بدن یاری زیادی می نماید. برگ اسفناج حاوی ویتامین های K، A و C است. این سبزی منبعی عالی از مواد معدنی نظیر منگنز، منیزیم، فولات و آهن است. بعلاوه اسفناج خام حاوی کلسیم، ریبوفلاوین و ویتامین ای است. پخته شدن اسفناج باعث از بین رفتن مقادیری از این مواد معدنی می گردد. خواص اسفناج برای سلامتی بدن را می توان در موارد زیر خلاصه کرد:

  • از بدن در برابر سرطان محافظت می نماید.
  • باعث کاهش ریسک حملات قلبی می گردد.
  • منجر به تقویت سیستم ایمنی بدن می گردد.
  • سطح قند خون را ثابت می نماید.
  • به حفظ سلامت چشم ها یاری می نماید.
  • باعث تقویت سلامت استخوان ها می گردد.
  • دردهای عضلانی را رفع می نماید.
  • باعث سلامت پوست، مو و ناخن می گردد.
  • به کاهش وزن یاری می نماید.
  • گوارش را بهبود می بخشد.
  • منجر به درمان آسم می گردد.
  • بدن را سم زدایی می نماید.
  • سلامت و بهبود عملکرد مغز را در پی دارد.

آلو نیز به عنوان یک میوۀ تابستانی، منبعی عالی از فیبر و آنتی اکسیدان است. این میوه در درمان یبوست، دیابت و پیشگیری از بیماری های قلبی و سرطان مؤثر است. بعلاوه مصرف آلو باعث سلامت استخوان ها، بهبود سلامت شناختی، تقویت سیستم ایمنی و مهار رادیکال های آزاد در بدن می گردد. با این همه می توان دریافت که خورشت آلو اسفناج نه تنها لذیذ و خوشمزه است بلکه غذایی کامل و مقوی به شمار میرود.

سخن آخر

خورشت آلو اسفناج یکی از غذاهای کامل و خوشمزه است. تهیۀ این غذا بسیار ساده بوده و در کمتر از 2 ساعت آماده می گردد. این خورشت را می توانید همراه با برنج یا با نان مصرف کنید. خورشت ها به علت دارا بودن مواد مغذی مختلف و گروه های غذایی متنوع، نقش مهمی در سلامت بدن دارند. این غذاها بعلاوه به عنوان غذاهای اصیل ایرانی شناخته می شوند. هرچند که تهیۀ خورشت در بسیاری از فرهنگ های غذایی رایج است. خورش آلو اسفناج را در خانه تهیه کنید و رونق تازه ای به میهمانی های خود ببخشید.

منبع: اسنپ مارکت
انتشار: 19 بهمن 1403 بروزرسانی: 19 بهمن 1403 گردآورنده: it-baby.ir شناسه مطلب: 2334

به "خورشت آلو اسفناج ، طرز تهیه و نکات آشپزی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "خورشت آلو اسفناج ، طرز تهیه و نکات آشپزی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید