50 حقیقت مجذوب کننده و شگفت انگیز درباره میوه ها و غذاها که باور کردنشان سخت است

به گزارش پسرک کامپیوتری، غذا فقط ماده ای برای تأمین انرژی نیست، در ورای هر لقمه ای که می خوریم، داستان ها، تاریخچه ها، و رازهای شگفت انگیزی نهفته است که می تواند دید ما را به غذا تغییر دهد. بسیاری از این حقایق به قدری عجیب هستند که باورشان سخت به نظر می رسد، اما کاملاً صحیح اند و ریشه در تاریخ، علم و فرهنگ دارند. در اینجا 50 حقیقت شگفت انگیز و مجذوب کننده درباره غذا آورده شده است که هر کدام نگاهی تازه به خوراکی های روزمره ما می اندازند.

50 حقیقت مجذوب کننده و شگفت انگیز درباره میوه ها و غذاها که باور کردنشان سخت است

1. توت فرنگی از دسته توت نیست، اما موز در دسته های توت ها است!

از نظر گیاه شناسی، توت فرنگی به علت داشتن دانه هایی که در بیرون میوه قرار دارند، توت محسوب نمی شود. در مقابل، موز یک توت واقعی است زیرا دانه های آن در داخل گوشت میوه پنهان شده اند. این حقیقت علمی یکی از عجیب ترین تفاوت ها میان میوه هاست.

2. آووکادو و هندوانه نیز در دسته توت ها قرار می گیرند

آووکادو و هندوانه، با اینکه از نظر ظاهری شبیه توت ها نیستند، اما بر اساس تعریف علمی، توت محسوب می شوند. دانه های آن ها در گوشت میوه جای گرفته اند و این ویژگی آن ها را در دسته توت های واقعی قرار می دهد.

3. بادام هندی روی درخت و به شکل عجیبی رشد می نماید

بادام هندی به صورت دانه ای در پایین میوه ای به نام سیب بادام هندی رشد می نماید. این سیب خوراکی نیست و اغلب برای تغذیه دام یا فراوری محصولات دیگر استفاده می شود. بادام هندی پس از برداشت و فرآوری به صورت آجیل مصرف می شود.

4. کلم بروکسل یا فندقی ساقه های بلند رشد می نماید

این کلم های کوچک و مغذی به شکل خوشه ای روی ساقه های بلندی رشد می نمایند و هنگام برداشت ظاهری شگفت انگیز دارند. این گیاه منبع غنی از ویتامین C و K است و در منطقه ها سردسیری به خوبی رشد می نماید.

5. شیرکاکائو اولین بار در ایرلند اختراع شد

این نوشیدنی محبوب برای اولین بار به وسیله راهبان ایرلندی تهیه شد و بعدها به یکی از محبوب ترین نوشیدنی های جهان تبدیل شد. ترکیب شیر و کاکائو در آن موقع به عنوان نوعی داروی طبیعی استفاده می شد.

6. کچاپ زمانی به عنوان دارو فروخته می شد

در قرن نوزدهم، کچاپ به علت خواص اسیدی و ترکیبات گیاهی اش به عنوان درمانی برای مسائل گوارشی تجویز می شد. بعدها، این ماده به یک چاشنی محبوب تبدیل شد.

7. یام و سیب زمینی شیرین از دو گونه کاملاً متفاوت هستند.

یام (Yam) ریشه ای نشاسته ای و سخت است که در آفریقا و آسیا محبوبیت دارد، در حالی که سیب زمینی شیرین (Sweet Potato) بافتی نرم تر و طعمی شیرین دارد و معمولاً در آمریکای شمالی یافت می شود.

8. کرن بری های رسیده مانند توپ لاستیکی جهش می نمایند

یک روش سنتی برای آزمایش رسیده بودن کرن بری این است که آیا می توانند روی زمین جهش نمایند یا خیر. این ویژگی به علت ساختار داخلی آن هاست که پر از حفره های کوچک هواست.

9. عسل هرگز فاسد نمی شود و تاریخ مصرف ندارد

عسل به علت اسیدی بودن و خاصیت ضدباکتریایی اش، می تواند هزاران سال سالم بماند. حتی نمونه هایی از عسل 32,000 ساله در مقبره های مصری یافت شده اند که همچنان قابل خوردن هستند.

10. بادام زمینی یک آجیل نیست بلکه ازدسته حبوبات است

بادام زمینی به علت رشد زیرزمینی و ساختار خاص خود، در دسته حبوبات قرار می گیرد، نه آجیل. این دانه سرشار از پروتئین است و کاربردهای زیادی در صنایع غذایی دارد.

11. تخم شترمرغ ها شبیه چیزی هستند که گویی از سریال بازی تاج و تخت بیرون آمده اند:

12. نارگیل ها سالانه افراد بیشتری را می کشند تا کوسه ها

سقوط نارگیل از درختان بلند سالانه جان تعداد قابل توجهی از افراد را می گیرد. این آمار نشان دهنده خطرات پیش بینی نشده زندگی روزمره است.

13. کیک پوند نام خود را از دستور اصلی اش گرفته است

دستور اصلی کیک پوند شامل یک پوند (453 گرم) کره، شکر، آرد و تخم مرغ بود. این کیک در گذشته به علت سادگی دستورش بسیار محبوب بود.

14. مولکول های آب ممکن است از بدن دایناسورها عبور نموده باشند

چرخه آب در طبیعت به این معناست که مولکول هایی که امروز می نوشید، ممکن است میلیون ها سال پیش در بدن دایناسورها وجود داشته باشند.

15. اسپم مخفف گوشت ادویه دار است

این محصول غذایی مشهور که در زمان جنگ جهانی دوم بسیار محبوب شد، از ترکیب کلمات Spiced Ham گرفته شده است.

16.این مقدار گوشتی است که از یک گاو فراوری می شود:

17. روغن کانولا از کلزا به دست می آید

روغن کانولا در اصل از گیاه کلزا گرفته می شود. نام این روغن در سال 1978 تغییر کرد تا برداشت منفی از نام اصلی کاهش یابد.

18. بیش از 7,500 نوع سیب در جهان وجود دارد.

اگر هر روز یک نوع سیب تازه بخورید، بیش از 20 سال زمان احتیاج خواهید داشت تا همه انواع آن را امتحان کنید. این تنوع نشان دهنده قدرت کشاورزی و تکامل طبیعی است.

19. یک گوجه فرنگی مدرن در مقایسه با گوجه فرنگی کشت شده با دانه های 150 ساله پیش

20. فلفل دلمه ای سفید نیز وجود دارد

علاوه بر رنگ های متداول فلفل دلمه ای، گونه سفید آن نیز وجود دارد که کمیاب تر است و در بعضی منطقه ها خاص کشت می شود.

21. موز گیاهی علفی است نه درختی

اگرچه موز به درخت شباهت دارد، اما در حقیقت یک گیاه علفی غول پیکر است. ساقه موز چوبی نیست و از مجموعه ای از برگ های ضخیم تشکیل شده است که رشد نموده و ساقه مانند به نظر می رسد.

22. هر خوشه ذرت تعداد ردیف های مساوی دارد

خوشه های ذرت به طور طبیعی تعداد ردیف های مساوی دارند، معمولاً 16 ردیف. این ویژگی از نظر ژنتیکی معین شده است و نشان دهنده نظم طبیعت در کشاورزی است.

23. عسل از شهد و بزاق زنبور ساخته می شود

فرایند فراوری عسل شامل جمع آوری شهد گل ها و ترکیب آن با آنزیم های موجود در بزاق زنبور است. این ماده در کندو ذخیره می شود و پس از فرآوری به عسل خوش طعم تبدیل می شود.

24. قهوه خانه ها در گذشته مراکز مهم فرهنگی بودند

در قرون گذشته، قهوه خانه ها محلی برای تبادل ایده ها، مباحثات علمی و حتی تصمیم گیری های سیاسی بودند. این مکان ها نه تنها برای نوشیدن قهوه، بلکه برای تبادل دانش و فرهنگ نیز مورد استفاده قرار می گرفتند.

25. لوبیا چیتی زمانی به عنوان غذای فقرا شناخته می شد

در قرن های گذشته، لوبیا چیتی به علت فراوانی و قیمت مناسب، غذایی مخصوص افراد کم عایدی بود. اما امروزه به علت ارزش غذایی بالایش در سراسر جهان محبوب است.

26. دانه های کوکو برای تهیه شکلات هزاران سال پیش استفاده می شدند

تمدن های باستانی مایا و آزتک ها از دانه های کاکائو برای تهیه نوشیدنی تلخی استفاده می کردند که به عنوان نوشیدنی خدایان شناخته می شد. این دانه ها بعدها به پایه اصلی شکلات تبدیل شدند.

27. فلفل قرمز از آمریکای جنوبی سرچشمه گرفته است

فلفل قرمز یکی از پرکاربردترین ادویه های جهان، اولین بار در آمریکای جنوبی رشد کرد و به وسیله تجارت به بقیه جهان معرفی گردید.

28. گوجه فرنگی در ابتدا به عنوان گیاهی زینتی استفاده می شد

گوجه فرنگی در ابتدا در اروپا به عنوان گیاهی تزئینی کشت می شد و بعضی معتقد بودند که خوردن آن خطرناک است. بعدها، با شناخت مزایای غذایی اش، به یکی از اجزای اصلی آشپزی جهان تبدیل شد.

29. قارچ ها نه گیاه هستند و نه جانور

قارچ ها در دسته ای جداگانه از گیاهان و جانوران قرار دارند. آن ها مواد مغذی را به وسیله تجزیه مواد آلی جذب می نمایند و بعضی از گونه هایشان خواص دارویی دارند.

30. آب هندوانه 92 درصد از وزنش را تشکیل می دهد.

هندوانه یکی از آبدارترین میوه های جهان است که 92 درصد از وزنش از آب تشکیل شده و به همین علت یک انتخاب عالی برای هیدراته نگه داشتن بدن در روزهای گرم تابستان است.

31. کرفس با کالری منفی شناخته می شود

بعضی معتقدند که خوردن کرفس به علت کالری بسیار کم و احتیاج به انرژی برای جویدن، می تواند کالری گیر باشد!

32. تخم مرغ می تواند به دو رنگ زرده باشد

رنگ زرده تخم مرغ به رژیم غذایی مرغ بستگی دارد. اگر رژیم حاوی ذرت و زردچوبه باشد، زرده رنگ طلایی تر خواهد داشت. رژیم های بدون این مواد زرده های کمرنگ تری فراوری می نمایند.

33. شکلات تلخ برای قلب مفید است

شکلات تلخ حاوی فلاونوئیدهایی است که به کاهش فشار خون، بهبود جریان خون و کاهش خطر بیماری های قلبی یاری می نماید.

34. آبلیمو می تواند باعث تغییر رنگ سبزیجات شود

اسیدیته بالای آبلیمو می تواند رنگ سبزیجات سبز مانند اسفناج و بروکلی را تغییر دهد و باعث زرد شدن آن ها شود.

35. سیب ها به خانواده گل رز تعلق دارند

سیب، همراه با گلابی و آلو، از نظر گیاه شناسی به خانواده گل رز تعلق دارد. این رابطه نزدیک را می توان از عطر لطیف شکوفه های آن ها فهمید.

36. مایع درون نارگیل، آب نارگیل است نه شیر

آب نارگیل از مایع موجود در هسته نارگیل تهیه می شود، در حالی که شیر نارگیل از ترکیب آب و گوشت نارگیل له شده به دست می آید.

37. سویا یکی از پرمصرف ترین منابع پروتئین گیاهی است

دانه های سویا به علت مقدار بالای پروتئین و کاربردهای متعدد در غذاهای مختلف، یکی از مهم ترین منابع پروتئین گیاهی در جهان هستند.

38.یک نقاشی از قرن هفدهم اثر جووانی استانکی نشان می دهد که داخل یک هندوانه در دهه 1600 چگونه به نظر می رسیده، قبل از اصلاح نژاد:

عکس: نقاشی اثر جووانی استانکی

39. سیب زمینی منبع غنی از ویتامین C است

سیب زمینی نه تنها یک منبع مهم کربوهیدرات است، بلکه حاوی مقادیر زیادی ویتامین C نیز می باشد که به تقویت سیستم ایمنی یاری می نماید.

40. گوجه فرنگی از طور علمی یک میوه است

هرچند در آشپزی گوجه فرنگی به عنوان سبزی مصرف می شود، از نظر گیاه شناسی به علت وجود دانه های درونی، یک میوه محسوب می شود.

41. موز منبع پتاسیم است

موز یکی از برترین منابع پتاسیم است که به تنظیم فشار خون و حفظ سلامت قلب یاری می نماید.

42. آرد گندم به تنهایی خاصیت چسبندگی ندارد

خاصیت چسبندگی خمیر به علت پروتئین گلوتن موجود در گندم است، نه خود آرد.

43. گردو برای سلامت مغز مفید است

شکل ظاهری گردو شباهت زیادی به مغز دارد و این ماده مغذی به بهبود عملکرد مغز یاری می نماید.

44. پرتقال اولین میوه ای بود که در فضا خورده شد

پرتقال به علت ماندگاری بالا و ویتامین C فراوان، به عنوان اولین میوه ای که فضانوردان در فضا خوردند، انتخاب شد.

45. نان خمیر ترش هزاران سال قدمت دارد

فرایند تخمیر نان خمیر ترش به دوران مصر باستان بازمی شود و هنوز هم در سراسر جهان محبوب است.

46. مصرف ماهی سالمون به کاهش استرس یاری می نماید.

ماهی سالمون حاوی اسیدهای چرب امگا 3 است که به بهبود عملکرد مغز و کاهش استرس یاری می نماید.

47. زعفران گران ترین ادویه جهان است

برای تهیه زعفران، باید از گل های زعفران بخش های کوچکی برداشت شود که باعث شده این ادویه بسیار گران قیمت باشد.

48. لوبیا سیاه یک منبع عالی از آهن است

لوبیا سیاه علاوه بر پروتئین، سرشار از آهن است و یک انتخاب مناسب برای افراد گیاه خوار محسوب می شود.

49. نوشیدن آب لیموی تازه به سم زدایی بدن یاری می نماید

آب لیموی تازه با یاری به گوارش و تقویت عملکرد کبد، به دفع سموم از بدن یاری می نماید.

50. روغن زیتون خالص در دمای پایین جامد می شود

در دمای پایین، روغن زیتون خالص به حالت جامد در می آید که نشانه خالص بودن آن است.

منبع: یک پزشک
انتشار: 27 آبان 1403 بروزرسانی: 27 آبان 1403 گردآورنده: it-baby.ir شناسه مطلب: 2296

به "50 حقیقت مجذوب کننده و شگفت انگیز درباره میوه ها و غذاها که باور کردنشان سخت است" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "50 حقیقت مجذوب کننده و شگفت انگیز درباره میوه ها و غذاها که باور کردنشان سخت است"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید