طرز تهیه لواشک زرشک تازه
به گزارش پسرک کامپیوتری، لواشک ها جزو پرطرفدارترین انواع انقلات هستند. در فصل پاییز با توجه به فراوان بودن زرشک تازه می توان یک لواشک زرشک خانگی ترش و خوشمزه تهیه کرد.
همانطور که قبلا گفتیم انواع لواشک البته از نوع خانگی، جزو خوشمزه ترین و سالم ترین تنقلات برای کوچک و بزرگ به حساب می آیند. لواشک در واقع پوره یک میوه یا ترکیبی از چند میوه است که با افزودن چاشنی هایی مانند نمک، شکر، شهد یا ... می توان طعم آن را بسته به ذایقه خود تغییر داد.
قبلا در سایت خبرنگاران طرز تهیه انواع لواشک از جمله لواشک آلو، لواشک زردآلو، لواشک گوجه سبز، لواشک آلبالو، لواشک انار، لواشک گیلاس و ... را آموزش داده ایم. این بار اما با توجه به قرار داشتن در فصل پاییز و فراوان بودن زرشک تازه، قصد داریم طرز تهیه لواشک زرشک خانگی ترش و خوشمزه را به شما آموزش دهیم که می توان آن را هم با زرشک تازه و هم با زرشک قرمز خشک شده تهیه نمود. این نوع لواشک در بین افراد از محبوبیت خاصی برخوردار است و طعمی ترش و خوشمزه و همچنین رنگ بسیار زیبایی دارد.
مواد لازم برای تهیه لواشک زرشک
زرشک تازه | 1 کیلوگرم |
آب | 1 پیمانه |
نمک | به میزان لازم |
طرز تهیه لواشک زرشک
- برای تهیه لواشک زرشک ابتدا زرشک تازه را خوب پاک کرده و بشویید.
- زرشک های شسته شده را داخل سبد آبکش بریزید.
- حالا یک قابلمه مناسب برداشته و زرشک ها را داخل آن بریزید. توجه کنید اندازه قابلمه باید به اندازه ای باشد که آب زرشک موقع جوشیدن سرازیر نشود.
- حدود 1 پیمانه آب به زرشک ها اضافه کنید و اجازه دهید با شعله بسیار ملایم بجوشد.
- وقتی یکی دو قل زد و مقداری از آب جوشید، زرشک ها را همراه با آب آن ها داخل مخلوط کن بریزید و خوب میکس کنید.
- کف یک سینی سلفون بکشید و روی سلفون را چرب کنید و مایه را خیلی نازک کف سینی بریزید.
- با کمک کاردک روی لواشک را صاف کنید تا یک دست شود و زودتر خشک شود.
- حالا سینی را پشت پنجره ای که آفتاب گیر باشد قرار دهید و یا اینکه روی شوفاژ و یا جلوی بخاری بگذارید تا لواشک زودتر خشک شود.
چند نکته درباره تهیه لواشک زرشک
- سعی کنید بیشتر از 1 پیمانه آب روی زرشک ها نریزید چون در این صورت مدت زمان جوشیدن آب طولانی تر شده و رنگ زرشک ها و در نهایت لواشک شما تیره می شود.
- برای تهیه لواشک زرشک از زرشک خشک شده نیز می توانید استفاده کنید. در این صورت باید زرشک ها را 24 ساعت در آب خیس کنید.
- به جای استفاده از سلفون و یا حتی چرب کردن کف سینی، می توانید مایه لواشک را کف یک سینی آلومینیومی بریزید.
- در صورت تمایل می توانید مقداری نمک نیز به مایه لواشک اضافه کنید. این به ذایقه شما بستگی دارد.
- معمولا لواشک زرشک را به صورت مخلوط تهیه می کنند. یکی از شناخته شده ترین انواع لواشک؛ لواشک زرشک و انار است.
آشنایی با خواص زرشک و آب زرشک
- از جمله شاخص ترین خواص زرشک می توان به خاصیت آنتی بیوتیکی آن اشاره نمود.
- زرشک باعث پایین آمدن تب، کاهش تورم و فشارخون می شود.
- مصرف زرشک به تنظیم ضربان قلب و انقباض عضلات قلب کمک می کند.
- از زرشک برای برطرف کردن سوزش ادرار، درمان واریس و بی اشتهایی نیز استفاده می شود.
- آب زرشک طبیعی حاوی مقادیر قابل توجهی ویتامین C است و باعث تقویت سیستم ایمنی بدن می شود.
- آب زرشک دارای خاصیت صفرابر است.
- با نوشیدن آب زرشک، عملکرد کبد و کلیه تسهیل خواهد شد.
- آب زرشک خون را تصفیه و ترشح ادرار را تحریک می کند. در نتیجه سموم بدن خارج می شود.
- نوشیدن آب زرشک در تنظیم عملکرد دستگاه گوارش موثر است. جوشانده زرشک خشک نیز برای درمان نارسایی قلبی و ضعف عمومی بدن مفید است.
- نوشیدن آب زرشک حالت تهوع، استفراغ، سو هاضمه، سنگ کلیه، قلنج کلیه و کبد را از بین می برد.
- نوشیدن آب زرشک باعث بهبود آفت دهان می شود.
امیدواریم در این فصل که زرشک تازه به وفور یافت می شود دست به کار شده و یک لواشک سالم و خوشمزه تهیه کنید و از خوردن آن لذت ببرید.
گروه آشپزی خبرنگاران
منبع: setare.com