ته چین مرغ زعفرانی در فر و قابلمه

به گزارش پسرک کامپیوتری، نام ته چین مرغ با و مجلسی برای غذای شام و ناهار و گره خورده است. ته چین مرغ به عنوان یک یک ماه رمضان است. درست کردن این پلوی خوشمزه و در عین حال مجلسی، برخلاف ذهنیتی که در خصوص آن وجود دارد، آنقدرها هم سخت نیست. ته چین یک گزینه خوشمزه برای امتحان کردن یک ناهار نو و خوشمزه برای اعضای خانواده و غذایی لذیذ در است. کافی است نکات و فوت و فن های پخت این را رعایت کنید و بدانید که هر کدام از مواد لازم در طرز تهیه ته چین مرغ را چگونه و چه زمانی به کار ببرید. در این مطلب از مجله خبرنگاران می خواهیم طرز تهیه ته چین مرغ را به صورت حرفه ای و به شیوه رستورانی و مجلسی به همراه فیلم طرز تهیه ته چین مرغ به عنوان یک به شما آموزش دهیم. با همراه باشید.

ته چین مرغ زعفرانی در فر و قابلمه

طرز تهیه ته چین مرغ رستورانی در یک نگاه

برای تهیه ته چین مرغ، ابتدا برنج خیس خورده را در قابلمه حاوی آب در حال جوش بریزید و کمی نمک هم اضافه کنید تا برنج نیم پز گردد. سپس، برنج نیم پز را آبکشی کنید و کنار بگذارید. مرغ شسته شده را هم با پیاز و هویج در قابلمه مناسبی بریزید و همراه با 1 لیوان آب و مقداری زعفران دم نموده روی حرارت بگذارید تا بپزد. در این فاصله، یک عدد زرده تخم مرغ را با یک لیوان ماست، مقداری زعفران دم نموده، کمی نمک، فلفل سیاه، پودر دارچین و نصف لیوان روغن مایع به خوبی هم بزنید تا مایه یکدستی ایجاد گردد. در ادامه، نصف برنج نیم پز را به این مواد اضافه کنید. ترکیب برنج با مایه ته چین را به آرامی هم بزنید و مراقب باشید برنج شما له نگردد. سپس، مرغ پخته را ریش ریش کنید و همراه با خلال پسته و زرشک شسته شده و مقداری زعفران دم نموده در کره تفت بدهید. حالا، قابلمه نچسبی را روی حرارت بگذارید و مقداری روغن به آن اضافه کنید تا داغ گردد. برنج آغشته به مایه ته چین را در این قابلمه بریزید و این مواد را با پشت قاشق صاف کنید تا کف قابلمه را به طور یکدست بپوشانند. پس از آن، مواد میانی را که قبلا تفت دادید و به زعفران آغشته کردید به طور یکنواخت روی این لایه برنج بریزید تا سطح برنج را کاملا پوشش دهند. به جای مانده برنج نیم پز را به عنوان آخرین لایه به قابلمه اضافه کنید. درب قابلمه را ببندید و پس از بخار کردن قابلمه حرارت را ملایم کنید. حدود 1 ساعت صبر کنید تا ته چین مرغ خوشمزه شما آماده گردد.

برای مطالعه جزییات، مواد لازم، مراحل طرز تهیه و تماشای فیلم درست کردن ته چین مرغ مجلسی ادامه این مطلب را بخوانید.

مواد لازم برای تهیه ته چین مرغ (برای 2 تا 3 نفر)

مواد اولیهمقدار مورد احتیاج
برنج2 لیوان فرانسوی دسته دار
ماست چکیده1 لیوان فرانسوی دسته دار
سینه مرغ (بدون پوست و استخوان)2 تکه
پیاز1 عدد بزرگ
هویج1 عدد میانه
زعفران (دم نموده غلیظ)به مقدار لازم
زرده تخم مرغ1 عدد
کره30 گرم
خلال پسته50 گرم
زرشک50 گرم
نمک و فلفل سیاهبه مقدار لازم
دارچینبه مقدار لازم
روغن مایعنصف لیوان فرانسوی دسته دار
زرشک، خلال پسته و خلال بادامبرای تزیین ته چین مرغ

مدت زمان لازم برای آماده سازی مواد اولیه: 45 دقیقه

مدت زمان لازم برای پخت ته چین مرغ: 1 ساعت

مقدار کالری ته چین مرغ در یک کفگیر: 200 الی 250 کیلوکالری

جشنواره زمستانه جایزه باران

در جشنواره جایزه باران ، با خرید هر 300 هزار تومان از کل فاکتور و خرید هر 100 هزار تومان از برندهای حامی جشنواره، 1 امتیاز کسب نموده و در قرعه کشی روزانه، یک دستگاه پژو 207 شرکت داده خواهید شد. این جشنواره از 1 دی ماه به مدت 3 ماه (30 اسفندماه) برگزار خواهد شد. قرعه کشی هر روز، بر اساس خرید روز قبل، انجام می گردد و لایو قرعه کشی، هر روز ساعت 17 از اینستاگرام (okcs.ir@) پخش خواهد شد.

برندهای حامی جشنواره:

دلستر، نوین زعفران، فامیلا، ساحل کنار، کلییر، لوکس، داو، پریل، پرسیل، شاوما، تاژ، هراز، شف هو، مای لیدی، رعنا، بهروز، مزمز، نستله، عقاب، نادی، دنت، رامک، باراکا، اوه.

مراحل طرز تهیه ته چین مرغ زعفرانی در قابلمه (بدون فر)

مرحله اول: مواد اولیه را آماده کنید

پیش از آغاز مراحل طرز تهیه ته چین مرغ زعفرانی، برنج را بشویید تا آب آن زلال گردد. سپس، برنج شسته شده را با مقداری آب و یک قاشق غذاخوری نمک در ظرف مناسبی بریزید و کنار بگذارید تا برای 1 الی 2 ساعت خیس بخورد.

در ادامه، گوشت مرغ را بشویید و در سبد بگذارید تا آب اضافی آن خارج گردد. سپس، گوشت مرغ را در ابعاد دلخواه برش بزنید. پیاز و هویج را هم بشویید و پوست بگیرید. پس از آن، پیاز و هویج بدون پوست را در ابعاد دلخواه برش بزنید و کنار بگذارید.

زرشک را به خوبی بشویید، آبکشی کنید و همراه با مقداری آب در ظرف مناسبی بریزید تا برای 30 دقیقه خیس بخورد. خلال پسته و بادام را هم در مقداری آب یا در کمی گلاب برای 15 دقیقه بخیسانید.

در صورت تمایل، برای خرید زرشک، خلال پسته، خلال بادام، انواع گوشت مانند گوشت مرغ و انواع برنج می توانید به روش های و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.

مرحله دوم: مرغ را بپزید

در این مرحله از درست کردن ته چین مرغ در قابلمه، مرغ شسته شده و برش خورده را همراه با قطعات پیاز و هویج بدون پوست در قابلمه مناسبی بریزید. پیاز و هویج به یاری می نمایند.

به مقدار 1 لیوان آب، مقداری زعفران دم نموده و کمی نمک و فلفل سیاه هم به قابلمه مرغ اضافه کنید. سپس، قابلمه حاوی مرغ را روی حرارت میانه بگذارید تا بجوشد. پس از جوشیدن آب، درب قابلمه را ببندید و حرارت را ملایم کنید تا مرغ برای 30 الی 40 دقیقه بپزد و کاملا نرم گردد.

برای خرید زعفران، نمک و فلفل سیاه می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.

مرحله سوم: برنج را بجوشانید

در فاصله پختن مرغ، مقداری آب را در قابلمه مناسبی بریزید و به مقدار یک قاشق چای خوری نمک و کمی روغن به آن اضافه کنید. این قابلمه را روی حرارت میانه بگذارید تا بجوشد. سپس، آب برنج خیس خورده را خالی کنید و خود برنج را در قابلمه در حال جوش بریزید.

حدود 7 الی 10 دقیقه صبر کنید تا برنج بجوشد و نیم پز گردد. توجه داشته باشید، برای تهیه ته چین، ضروری است برنج را کمی دان تر یا زنده تر از همواره آبکش کنید تا ته چین شما شفته نگردد. سپس، برنج نیم پز و دندان گیر را با آب ولرم آبکشی کنید و در سبد بریزید تا آب اضافی آن خارج گردد.

برای خرید روغن می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.

مرحله چهارم: مایه ته چین مرغ ساده را آماده کنید

در این مرحله از طرز تهیه ته چین مرغ مجلسی، وقت آن است که زرده تخم مرغ را در ظرف مناسبی بریزید و حسابی هم بزنید تا باز گردد. سپس، ماست چکیده را نیز به ظرف حاوی زرده تخم مرغ اضافه کنید. این مواد را دوباره هم بزنید تا کاملا با یکدیگر مخلوط شوند. در ادامه، مقداری نمک، فلفل سیاه، زعفران دم نموده و پودر دارچین را هم در این ظرف بریزید و مواد را کاملا ترکیب کنید تا مایه یکدستی ایجاد گردد.

برای خرید تخم مرغ و پودر دارچین می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.

مرحله پنجم: برنج را به مایه ته چین آغشته کنید

حالا، نیمی از برنج نیم پز و آبکشی شده را به ظرف حاوی مایه ته چین اضافه کنید. مواد داخل این ظرف را به آرامی هم بزنید تا برنج کاملا به مایه ته چین آغشته شده و در عین حال، خرد نگردد. در غیر این صورت، ته چین مرغ شما شفته می گردد و شکل ظاهری آن نیز به هم می ریزد.

مرحله ششم: مرغ را تفت دهید

در این مرحله باید مرغ پخته شده را در ظرف مناسبی قرار دهید و بافت نرم آن را با چنگال کاملا ریش ریش کنید. سپس، کره را در تابه مناسبی بریزید و روی حرارت بگذارید تا گرم گردد. مرغ ریش ریش شده را به این تابه اضافه کنید و برای مدت کوتاهی در کره تفت دهید. مقداری زعفران دم نموده هم به مرغ اضافه کنید و هم بزنید.

مرحله هفتم: مایه میانی ته چین مرغ را تکمیل کنید

حالا، زرشک و خلال پسته خیس خورده را در صافی بریزید و آبکشی کنید. سپس، این مواد را نیز به تابه حاوی مرغ ریش ریش اضافه کنید تا زرشک و خلال پسته هم فقط برای یکی دو دقیقه با مرغ تفت ببینند و مایه میانی ته چین تکمیل گردد.

مرحله هشتم: مواد ته چین مرغ را در قابلمه بریزید

در این مرحله از طرز تهیه ته چین مرغ ساده در قابلمه، وقت آن است که قابلمه مناسب و نچسبی را روی حرارت میانه بگذارید. مقداری روغن به این قابلمه اضافه کنید و کمی منتظر بمانید تا روغن گرم گردد. سپس، برنج آغشته به مایه ته چین را در این قابلمه بریزید. مواد داخل قابلمه را با پشت قاشق صاف کنید تا همه قسمت های کف قابلمه به صورت یکنواخت با برنج آغشته به ماست و تخم مرغ پوشانده گردد.

مرحله نهم: مواد میانی ته چین را اضافه کنید

حالا، مواد میانی ته چین، شامل مرغ ریش ریش، زرشک و خلال پسته که قبلا تفت دادید را در قابلمه روی لایه برنج زعفرانی بریزید. توجه داشته باشید، مواد میانی ته چین باید سطح لایه برنج را به طور یکنواخت پوشش دهد.

مرحله دهم: برنج سفید را اضافه کنید

پس از اضافه کردن مواد میانی ته چین به قابلمه، در این مرحله از طرز تهیه ته چین مرغ دو نفره، وقت آن است که برنج نیم پز سفید را که قبلا جدا گذاشتید به عنوان آخرین لایه در قابلمه بریزید. به این ترتیب، لایه های ته چین مرغ خوشمزه شما تکمیل می گردد. توجه داشته باشید، لازم نیست مرغ و برنج را زیادی فشار دهید ولی دوباره روی سطح آن را صاف کنید.

مرحله یازدهم: ته چین مرغ را بپزید

حالا، درب قابلمه را ببندید و حرارت را ملایم کنید. حدود یک ساعت زمان بدهید تا ته چین مرغ روی حرارت کم کاملا بپزد و آماده سرو گردد. با توجه به این که لایه های زیرین ته چین آغشته به ماست و زعفران دم نموده هستند، برای دم کردن ته چین احتیاجی نیست آب و روغن به قابلمه اضافه کنید.

مرحله آخر: ته چین مرغ قالبی را سرو کنید

پس از گذشت این مدت، حرارت را خاموش نموده و درب قابلمه را باز کنید. قابلمه حاوی ته چین مرغ را برای 5 الی 10 دقیقه به حال خودش بگذارید تا از حرارت بیفتد و ته چین داخل آن منسجم تر گردد.

سپس، قابلمه را در ظرف سرو برگردانید و ته چین مرغ را به صورت قالبی بیرون بیاورید. شما می توانید مقداری زرشک خیس خورده را با کمی شکر در کره تفت دهید و همراه با خلال پسته و بادام تفت داده شده برای تزیین روی این غذا بریزید.

روش تهیه ته چین مرغ مجلسی در فر

طرز تهیه ته چین مرغ در فر هم درست مانند همان چیزی است که در بالا برایتان گفتیم؛ با این تفاوت که باید کف و دیواره های قالب فر یا ظرف پیرکس را با روغن چرب کنید و مواد را با همان ترتیب بالا در آن بچینید. روی این ظرف را با فویل بپوشانید. فر را هم از قبل روی دمای 180 درجه سانتیگراد تنظیم کنید تا گرم گردد.

سپس ظرف حاوی ته چین مرغ را در فر بگذارید و 1 ساعت صبر کنید تا این غذای خوشمزه در فر آماده گردد. پس از گذشت این مدت، فر را خاموش کنید و ظرف را از فر بیرون بیاورید.

درست مانند روش بالا، ظرف حاوی ته چین مرغ را برای 10 دقیقه به حال خودش بگذارید تا از حرارت بیفتد. سپس، ته چین را به صورت قالبی در ظرف سرو برگردانید و با زرشک، خلال پسته و خلال بادام تفت داده شده تزیین کنید.

بیشتر بدانید: دستور پخت ته چین اسفناج

نکات مهم در طرز تهیه ته چین مرغ مجلسی

  • توجه داشته باشید، پس از اضافه کردن برنج به مایه ته چین مرغ، نباید این مواد را زیادی هم بزنید. در غیر این صورت، دانه های برنج نیم پز شده خرد می شوند و شکل ظاهری ته چین شما در نهایت خراب می گردد.
  • یادتان باشد، جنس برنج ها با یکدیگر فرق دارد. بنابراین، زمان مورد احتیاج برای نیم پز شدن هر برنجی با دیگری تفاوت دارد.
  • بهتر است از یک شعله پخش کن هنگام آماده کردن ته چین روی حرارت بهره ببرید.
  • قبل از خاموش کردن حرارت ته چین را چک کنید. اگر دور آن طلایی شده باشد، یعنی آماده سرو است و باید از روی حرارت برداشته گردد.
  • حتما حواستان باشد تا برنج را زنده تر یا دان تر از حالت معمول از روی حرارت بردارید و آبکش کنید؛ در غیر این صورت ته چین له می گردد و ظاهر خوبی نخواهد داشت.
  • از ماست غلیظ و چکیده در تهیه ته چین بهره ببرید. اگر ماست آب دارد، ابتدا آب ماست را جدا کنید. برترین ماست برای تهیه ته چین، ماست چکیده است.
  • طرز تهیه ته چین مرغ برای 4 نفر هم عینا مشابه طرز تهیه ته چین دو نفره است؛ با این تفاوت که باید مواد اولیه را دو برابر در نظر بگیرید.
  • در طرز تهیه ته چین مرغ و بادمجان کافی است دو عدد بادمجان را پوست بگیرید و حلقه حلقه برش بزنید. سپس، بادمجان ها را سرخ کنید و همراه با مرغ لابه لای برنج قرار دهید. باقی مراحل را مطابق دستور بالا دنبال کنید.

فوت و فن های خوشمزه شدن ته چین مرغ مجلسی

برترین نوع ماست در طرز تهیه ته چین مرغ چیست؟

در طرز تهیه ته چین مرغ، نوع ماستی که انتخاب می کنید، مهم است. ماست به کار رفته در مایه ته چین باید پرچرب، کمی ترش و ترجیحا چکیده باشد. پیوستگی و انسجام ته چین مرغ، به مقدار و نوع ماستی بستگی دارد که استفاده می کنید. یعنی اگر مقدار ماست بیش از حد لازم باشد، ته چین شفته خواهد شد و اگر کم باشد، دانه های برنج به مقدار کافی چسبندگی نخواهند داشت. ماست چکیده برترین انتخاب است.

برترین زمان برای مخلوط کردن ماست و برنج چه موقع است؟

ضروری است صبر کنید تا برنج حرارت خودش را از دست بدهد و ولرم گردد. سپس، می توانید برنج نیم پز را به مایه ته چین اضافه کنید. توجه داشته باشید، اگر برنج خیلی داغ باشد، ماست آب می اندازد و اگر خیلی سرد باشد، به خوبی نخواهد چسبید و انسجام خود را از دست می دهد.

چرا ته چین مرغ شل و وارفته می گردد؟

اگر مقدار ماست زیادی باشد، اگر مایه ته چین آبکی باشد و اگر برنج را بیش از مقدار بجوشانید، ته چین مرغ شما شل و وارفته می گردد.

منبع: افق کوروش
انتشار: 21 اسفند 1403 بروزرسانی: 21 اسفند 1403 گردآورنده: it-baby.ir شناسه مطلب: 2342

به "ته چین مرغ زعفرانی در فر و قابلمه" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "ته چین مرغ زعفرانی در فر و قابلمه"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید