طرز تهیه کاچی؛ مناسب برای ماه رمضان
به گزارش پسرک کامپیوتری، کاچی دسری است که در سنت ما عموما برای زنانی پخته می شود که به تازگی زایمان کرده اند. اما این دسر می تواند برای همه جذاب باشد.
به گزارش خبرنگاران، دسر کاچی همیشه یادآور زنانی است که تازه زایمان می کنند و برای تقویت خود از این دسر می خورند.
دسری سرشار از ویتامین که می تواند جایگزین یکی از وعده های اصلی شود. این دسر در شهرهای مختلف نام های متفاوت و شیوه پخت متفاوتی دارند.
به عنوان مثال در تبریز و مناطق غربی کشور به آن قیماق می گویند و یا در مردم ارومیه آن را دوشاب می نامند و کرمانی ها هم برای افزایش انرژی و قوای بیشتر به آن چهار مغز اضافه می کنند.
مواد لازم برای تهیه کاچی:
آرد گندم: 1 پیمانه
کره: 200 گرم
آب: 3 پیمانه
گلاب: نصف پیمانه
زعفران: 1 قاشق چای خوری
خلال بادام: 1 قاشق غذا خوری
خلال پسته: 1 قاشق غذا خوری
طرز تهیه و دستور پخت کاچی:
1. ابتدا برای تهیه کاچی یک قابلمه را انتخاب کنید و آب در آن بریزید، سپس بر روی حرارت ملایم بگذارید و شکر را به آن اضافه کنید و هم بزنید و بگذارید تا شکر آب شود و محلولی غلیظ به دست آید. سپس آن را از روی اجاق گاز بردارید و گلاب به آن اضافه کنید. به دو نکته در اینجا توجه کنید، یکی اینکه وقتی گلاب را اضافه کنید که قابلمه روی حرارت نباشد تا عطر گلاب نپرد و دومی اینکه غلظت مایع شما باید به اندازه غلظت شهد مربا باشد.
2. در مرحله بعدی در قابلمه ای آرد را بریزید و سپس کره را به آن اضافه کنید و بر روی اجاق گاز با حرارت ملایم قرار دهید تا خام بودن آرد از بین برود و رنگ آن کمی به قهوه ای سوخته متمایل شود.
3. در گام بعدی شیره ای را که در مرحله اول درست کردید را به ظرف آرد اضافه کنید و آن را حدود 15 دقیقه به طور مرتب و با دقت و سریع هم بزنید، تا آرد حالت گوله گوله به خود نگیرد. سپس خلال های پسته و بادام را که از قبل تهیه کرده اید را به آن اضافه کنید و خوب مواد را هم بزنید تا کاملا با یکدیگر مخلوط شوند.
4. در مرحله آخر بر روی در قابلمه یک دم کنی قرار دهید و قابلمه را بر روی شعله پخش کن با حرارت پایین به مدت زمان حدود 45 دقیقه قرار دهید تا کاچی کاملاً جا بیفتد و پخته شود. پس از آماده شدن کاچی آن را در یک کاسه کوچک بکشید و با کمی خلال پسته و پودر دارچین تزیین کنید.
منبع: ایرنا
منبع: جام جم آنلاین