روز جهانی شیرینی پزی؛طرز تهیه کاپ کیک شکلاتی نرم
به گزارش پسرک کامپیوتری، کاپ کیک شکلاتی یا مافین از جمله محبوب ترین دسرها در ویترین قنادی ها و شیرینی فروشی ها به خصوص از نگاه بچه هاست. تاریخچه تولد کاپ کیک به سال 1796 میلادی برمی گردد. بعضی کاپ کیک و Fairy Cake را با هم اشتباه می گیرند، اما حقیقت این است که Fairy Cake یا کیک جن و پری استایل و سبک انگلیسی کاپ کیک و کوچک تر از کاپ کیک است. هر عدد کاپ کیک برای یک نفر سرو می گردد و معمولا روی آن را با انواع شیرینی و میوه تزیین می نمایند. 17 می (27 اردیبهشت) روز جهانی شیرینی پزی است به همین مناسب طرز تهیه کاپ کیک شکلاتی نرم و مجلسی را از سایت آشپزی The Stay At Home CHEF در مجله خبرنگاران بخوانید.
مواد لازم برای تهیه 24 عدد کاپ کیک شکلاتی نرم
کاپ کیک شیرینی نرم محبوب بچه هاست و اغلب خانواده ها ترجیح می دهند که این کیک را در منزل به یاری بچه ها درست نمایند. به این ترتیب هم لذت خوردن کاپ کیک شکلاتی نرم و هم لذت آشپزی کردن با بچه ها را تجربه می کنید.
آرد همه کاره یا همه منظوره (آرد ساده): 1 و ½ پیمانه
شکر آسیاب شده: 1 و ½ پیمانه
پودر کاکائو شیرین نشده: ¾ پیمانه
جوش شیرین: 1 و ½ قاشق چایخوری
بیکینگ پودر: ¾ قاشق چایخوری
نمک: ¾ قاشق چایخوری
تخم مرغ بزرگ: 2 عدد
باترمیلک: ¾ پیمانه
آب گرم: ¾ پیمانه
روغن گیاهی: ¼ پیمانه
اسانس وانیل: 1 قاشق چایخوری
مواد لازم برای تهیه کرم کره شکلاتی
کره نرم شده در دمای اتاق: 1و ¼ پیمانه
پودر کاکائو شیرین نشده: ¾ پیمانه
اسانس وانیل: 1 قاشق چایخوری
پودر شکر: 3 تا 4 پیمانه
طرز تهیه کاپ کیک شکلاتی نرم
تهیه کاپ کیک شکلاتی نرم و مجلسی برخلاف اسم و ظاهر این شیرینی نسخه پیچیده ای ندارد. فر را روی دمای 325 درجه فارنهایت یا یا 170 درجه سانتی گراد تنظیم و روشن کنید تا گرم گردد. برای درست کردن کاپ کیک بهتر است کپسول کاغذی را از مغازه های که لوازم قنادی می فروشند تهیه کنید. برای تهیه کاپ کیک شکلاتی ابتدا آرد، شکر، کاکائو، جوش شیرین، بیکینگ پودر و نمک را با هم مخلوط کنید. این کار را با سرعت پایین انجام دهید تا مواد خود با هم ترکیب شوند.
در یک ظرف دیگر دو عدد تخم مرغ که از قبل در دمای اتاق قرار گرفته اند، باتر میلک، آب گرم، روغن و اسانس وانیل را با سرعت متوسط با هم مخلوط کنید. آنقدر این مواد را با هم زن دستی یا برقی بزنید تا یک مایه صاف و یکدست به دست بیاورید. دو دقیقه برای هم زدن و مخلوط کردن این مواد کافی است.
در مرحله بعد مواد خشک را که از قبل در یک ظرف جداگانه با هم مخلوط نموده بودید به مایه کم کم اضافه کنید و حین اضافه کردن مرتب هم بزنید تا گوله نگردد. مایه به دست آمده برای کاپ کیک شکلاتی مجلسی کمی سفت است و این طبیعی است.
مایه کاپ کیک شکلاتی آماده است. هر کپسول کاغذی برای یک عدد کاپ کیک است. به اندازه ¾ کپسول کاغذی در آن مایه کاپ کیک را بریزید. قالب را در فر بگذارید و 20 تا 22 دقیقه بعد از فر بیرون بیاورید. برای این که مطمئن شوید کاپ کیک ها پخته شده اند نوک چنگال یا یک خلال دندان تمیز را در کاپ کیک فرو کنید. اگر نوک چنگال یا خلال دندان تمیز بود و مایه کاپ کیک به آن نچسبیده بود نشان دهنده پختن کاپ کیک است.
برای درست کردن کرم کره شکلاتی در یک ظرف بزرگ کره را بگذارید و با همزن دستی هم بزنید تا روی کره حباب درست گردد. سپس پودر کاکائو و اسانس وانیل را اضافه کنید و دوباره هم بزنید تا تمام مواد با هم مخلوط شوند.
در مرحله بعد پودر شکر را اضافه کنید. هر بار یک پیمانه پودر شکر اضافه کنید و هم بزنید. 3 تا 4 پیمانه شکر را در 4 مرحله اضافه کنید و هر بار مایه به دست آمده را هم بزنید. کرم کره کاکائو را برای تزیین کاپ کیک ها در یک قیف و ماسوره بریزید و روی کاپ کیک هایی که کاملا سر شده اند را با آن پر و تزیین کنید. اضافه کردن کرم کاکائو شکلاتی یا هر کرم و شکلات و میوه دیگر برای تزیین کاپ کیک اختیاری است و در صورت تمایل می توانید آن را حذف یا اضافه کنید.
نکته
برای درست کردن باتر میلک یک پیمانه شیر پرچرب که به دمای محیط رسیده است را با یک قاشق غذاخوری آب لیموترش یا آبلیمو مخلوط کنید و به مدت 10 دقیقه بگذارید تا استراحت کند. آبلیمو باعث می گردد که شیر بریده گردد و ما هم دقیقا همین را می خواهیم؛ شیر بریده شده با آبلیمو که روی شیر کمی سفت شده است. برای تهیه 24 عدد کاپ کیک شکلاتی، 3/4 پیمانه از این باتر میلک کافی است.
منبع: افق کوروش