چگونه می توان گوگل را فیلتر کرد؟
به گزارش پسرک کامپیوتری، خبرنگاران: بالاخره بعد از کش و قوس های فراوان و ماه ها اختلال سایت گوگل در کشور چین مسدود شد تا کاربران اینترنت در این کشور دنبال موتور جستجوی دیگری باشند. اما گوگل اولین سایت مهم مسدود شده در چین نیست.
به گزارش گروه رسانه های خبرنگاران، بسیاری از کشور ها از در دسترس قرار دریافت اطلاعات مردم خود در شبکه های اجتماعی و سایت خدمات دهنده خارجی می ترسند و سعی دارند نمونه مشابه داخلی را برای امنیت کاربران خود بسازند. بسیاری از کارشناسان معتقدند که چین در کوشش است با این اقدامات نفوذ گوگل را در کشورش کم کند.
کشور چین پیشرفته ترین مکانیزم فیلترینگ در دنیا را دارد به طوری که از آن به عنوان دیوار آتش عظیم چین یاد می گردد که تاکنون توانسته بسیاری از سایت های پربازدید دنیا را از بازدید جمعیت میلیاردی خود محروم کند تا فیلتر سایت های پربازدید توسط چین برای مدیران این سایت ها مشکل بزرگی باشد. اما چینی ها تاکنون چه سایت هایی را در کشورشان مسدود کردند؟
گوگل
تقریبا می توان گفت هر سرویس جدید گوگلی که راه اندازی می گردد چینی ها بلافاصله برای مسدود کردن آن دست به کار می شوند. در جولای 2011 درست زمانی که گوگلی ها شبکه اجتماعی خود یعنی گوگل پلاس را رونمایی کردند این سایت در چین فیلتر شد. پیش از این نیز گوگل در اعتراض به سانسورهای بی شمار اینترنتی در چین دفتر خود را تعطیل کرد. مدیر اجرایی گوگل در این کشور تا به حال چندین بار از شرایط آزادی اینترنت در چین در مصاحبه های خود انتقاد نموده است. پیش از این یوتیوب و توییتر نیز در سال 2009 در چین فیلتر شدند.
فیسبوک
گوگل پلاس اولین شبکه اجتماعی نبود که در چین مسدود شد. پیش از این پر جمعیت ترین شبکه اجتماعی دنیا یعنی فیسبوک در چین مسدود شد تا دست کاربران چینی به این سایت نرسد. فیسبوک در سال 2008 فیلتر شد و اعتراضات زیادی را از سوی کاربران این کشور به همراه داشت. یکی از دلایل فیلتر این سایت برای چینی ها انتشار گسترده اعتراضات اویغورها اقلیت مسلمان چین در این سایت گفته می گردد.
اینستاگرام
این سایت یک شبکه اجتماعی عکس است. در این سایت کاربران می توانند عکسهایی را که با تلفن همراه خود می گیرند با دوستان خود در اینستاگرام به اشتراک بگذارند. اینستاگرام از معدود سایت های خارجی است که در چین فیلتر نشده بود اما بعد از تظاهرات گسترده مردم هنگ کنگ و انتشار عکس های آن در این سایت، دولت چین در 19 سپتامبر سال جاری تصمیم به مسدود کردن این سایت گرفت.
وردپرس، بلاگ اسپات
از میان سرویس دهندگان وب در اینترنت دولت چین بلاگ اسپات و وردپرسرا فیلتر کرد. این دوسایت به ترتیب در سالهای 2009 و 2011 فیلتر شدند. تا دست مردم چین از این دوسایت کوتاه گردد. به نظر می رسد چینی ها اصلا دوست دارند که مردمشان برای انتشار مطالب در صفحات وب سراغ سرویس دهندگان خارجی بروند.
بی بی سی
از میان سایت های خبری و خبرگزاری های خارجی چینی ها ترجیح دادند در اکتبر سال جاری سایت بی بی سی را هم مسدود نمایند تا از دست اخبار این رسانه خارجی و تحلیل هایش خلاص شوند.
ویمئو، آل مووی، فلیکر
از دیگر سایت های مسدود شده توسط دولت چین سایت های اشتراک و دانلود فیلم و عکس ویمئو، آل مووی و فلیکر هستند. که به ترتیب در سال های 2009، 2013 و 2014 فیلتر شدند.
به جز این ها سایت های خارجی زیادی وجود دارد که چینی ها آن ها را مسدود کردند تا ثابت نمایند حواسشان به محتویات نامناسب این سایت ها برای مردمشان هستند و احتمالا اینکه بفهمانند دیوار آتش عظیم قوی تر از این حرف هاست.
منبع:مجله مهر
خبرنگاران: انتشار مطالب خبری و تحلیلی رسانه های داخلی و خارجی لزوما به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفا جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه ای بازنشر می گردد.
بازگشت به صفحه سایر رسانه ها
منبع: تسنیم