درگیری اقتصاد برزیل با بحران بی سابقه خشکسالی
به گزارش پسرک کامپیوتری، برزیلی ها هر روز زندگی شان سخت و سخت تر می گردد. در حالی که تعداد کشته های این کشور، ناشی از کرونا از 500 هزار نفر عبور کرد، حالا مسائل مالی و خشکسالی نیز به آن اضافه شده است. در حالی که آن ها با گران شدن برق و سهمیه بندی آب دست و پنجه نرم می نمایند، انتظار می رود یک فصل آتش سوزی مخرب هم در جنگل های آمازون داشته باشند و مخرب ترین خشکسالی در 90 سال اخیر را برای این کشور رقم بزند.
با تور برزیل ارزان از کشور زیبای فوتبالیست ها دیدن کنید و شهرهای زیبای ریو و برازیلیا را ببینید.
به گزارش دنیای اقتصاد به نقل از روزنامه نیویورک تایمز، محصولات کشاورزی زیر گرمای خورشید رنگ شان پریده است. سد های عظیم که برای فراوری برق به کار می فرایند، به طرز نگران کننده ای خالی شده اند و عظیم ترین سیستم آبشاری دنیا موسوم به آبشار های ایوآچو، از یک سیلاب به قطرات تبدیل شده اند.
با عبور برزیل از مرگ 500 هزار نفریِ کرونایی، خشکسالی، چشم اندازی ترسناک را برای اقتصاد نابسامان این کشور ترسیم نموده است و ممکن است آتش سوزی جنگل های آمازون، درد برزیلی ها را دوچندان کند. چندین ایالت در این کشور با بدترین خشکسالی، حداقل در 90 سال اخیر روبرو شده اند.
این بحران منجر به افزایش قیمت برق و تهدید به جیره بندی آب شده است و در نهایت نیز تاثیری تاسف برانگیز و مخرب بر چرخه های فراوری محصولات کشاورزی خواهد داشت. در واقع، کشاورزی، موتور مالی کشور برزیل - که به شدت به انرژی آبی متکی است - اکنون در معرض خطر است.
کارشناسان می گویند چشم انداز خشکسالی که با افزایش جنگل زدایی غیرقانونی در ماه های گذشته در جنگل های بارانی آمازون همزمان شده است، می تواند منجر به یک فصل ویرانگر آتش سوزی گردد. اجرای مقررات زیست محیطی در جنگل های بارانی تضعیف شده است و فصل آتش سوزی به طور سنتی در ماه ژوئیه شروع می گردد.
لیانا اندرسون، یک زیست شناس که در زمینه مدیریت آتش سوزی در مرکز ملی نظارت و هشدار سریع حوادث طبیعی در برزیل تحصیل می نماید، می گوید: ما در برابر یک توفان عظیم به حال خود رها شده ایم. او می افزاید: سناریویی که در آن نهاده شده ایم، کنترل آتش سوزی را بسیار سخت خواهد نمود.
سیستم ملی هواشناسی برزیل در بولتن منتشر شده در ماه مه، زنگ خطر شدتِ نامطلوب خشکسالی را به صدا درآورد. این گزارش خاطر نشان کرد پنج ایالت - میناس گرایس، گویاس، ماتو گروسو دو سول، پارانا و سائوپائولو - از ژوئن تا سپتامبر با کمبود آب مزمن روبه رو خواهند شد. ژائر بولسونارو، رئیس جمهوری برزیل سال گذشته، خطرات بیماری کرونا را دست کم گرفت و به همین علت در مهار این بیماری به شدت مورد انتقاد نهاده شد. اما وی هشدار داد که خشکسالی در ماه های آینده زندگی و معیشت برزیل را مختل خواهد نمود.
بولسونارو، هنگامی که مقامات دولتی و تحلیلگران نسبت به عواقب خشکسالی در این کشور زنگ های خطر را به صدا درآوردند، در ماه مه گفت: ما با یک مشکل اساسی روبه رو هستیم. وی اضافه کرد: ما در حال تجربه بدترین بحران آبی تاریخ هستیم. این باعث دردسر های زیادی خواهد شد.
مارسلو سلوچی، کارشناس آب و هوا که در مرکز ملی نظارت بر حوادث کار می نماید، می گوید: بن مایه این مصیبت امروز، حاصل سال ها انباشت مسائل و کم آبی است. از سال 2014، مناطق وسیعی در مرکز، جنوب شرقی و غرب برزیل سطح باران زیر متوسط را تجربه نموده اند.
وی با بیان اینکه خشکسالی به طور غیرمعمولی گسترده و طولانی مدت شده است، توضیح داد: هشت سال است که باران به اندازه نباریده است. این مانند یک مخزن آب است که دوباره پر نمی گردد، اما ما از همان مقدار اندک هم هر ساله، بیشتر و بیشتر استفاده می کنیم؛ به این امید که سال بعد اوضاع بهتر گردد، اما آن سال بهتر هنوز فرا نرسیده است. سلوچی می گوید الگو های بارانی که در خشکسالی نقش داشته اند چند برابر شده و کاملا ناشناخته مانده اند. این نقشه ها شامل لانینا که یک الگوی آب و هوایی اقیانوس آرام است، بوده که تغییرات آب و هوایی و جنگل زدایی بر شدت بارش باران در این منطقه تاثیر بسزایی گذاشته است.
منبع: فرارو