خطر سقوط مناره کج شده حرم امام جواد (ع) رفع شد

به گزارش پسرک کامپیوتری، پروژه تثبیت و مقاوم سازی گلدسته حرم امام جواد (ع) در شهر کاظمین عراق پایان یافت. جانشین رییس ستاد بازسازی عتبات عالیات می گوید: با اجرای این طرح، خطر سقوط مناره کج شده روی گنبد و این حرم رفع شد.

خطر سقوط مناره کج شده حرم امام جواد (ع) رفع شد

به گزارش خبرنگاران به نقل از روابط عمومی ستاد بازسازی عتبات عالیات، مجید نامجو گفت: همزمان با میلاد پربرکت جوادالائمه (ع) مراحل اجرایی یکی از پیچیده ترین طرح های مهندسی در قالب پروژه مقاوم سازی گلدسته کج شده حرم این امام در شهر کاظمین به خاتمه رسید.

او افزود: گلدسته شمال شرقی (باب المراد) حرم امامین جوادین (ع) به ارتفاع 40 متر با ملات گچ و ساروج قرن ها پیش ساخته شده بود که به دلیل وجود آب زیر سطحی و سایر عوامل فرسایشی، از قسمت سقف به سمت گنبد، 84 سانتیمتر انحنا پیدا کرده بود.

نامجو اظهار کرد: بیم آن می رفت با ریزش و سقوط این گلدسته، دو گنبد حرم مطهر نیز آسیب ببیند. تولیت حرم امامین جوادین (ع) که پیش تر از اجرای موفقیت آمیز پروژه لاغرسازی ستون های اطراف حرم امام حسین(ع) و مقاوم سازی حرم سیدالشهدا توسط ستاد بازسازی عتبات کرمان بازدید کرده بود، درخواست کرد تا همان گروه خبره برای رفع این خطر در حرم کاظمین وارد عمل شود.

جانشین رییس ستاد بازسازی عتبات عالیات این طرح را به لحاظ مهندسی و فنی بی نظیر دانست و در بیان جزئیات آن گفت: پس از مدت ها کار مطالعاتی دقیق و بررسی شیوه های مختلف، متخصصان ستاد بازسازی عتبات کار تثبیت گلدسته را با تزریق دوغاب بتنی ویژه برای فونداسیون و تثبیت حرم در فروردین 97 شروع کردند. هرچند تلاش برای حفظ معماری تاریخی حرم که از آثار ماندگار معماری ایرانی و اسلامی از دوره های صفوی و قاجار است، بر سختی کار اضافه کرده بود.

او افزود: عوامل اجرایی با دقت بسیار بالا سه ماه درگیر شمع های سازه موقت نگهبان بودند تا نهایتاً در تابستان 97 فونداسیون و نصب تاور (جرثقیل) انجام و بعد از آن نصب سازه نگهبان شروع شد. پس از نصب سازه نگهبان، نصب و شمع گذاری در اطراف ستون مناره شروع شد و پس از آن با شمع گذاری و اجرای فونداسیون، کار پروژه ادامه پیدا کرد و از دیواره تا پشت بام، بتن ریزی انجام شد.

نامجو ادامه داد: اواخر دی 98 نیز برای تخریب اتاقک اذان (موذنه) و ساق بالای گلدسته به ارتفاع 10-12 متر اقدام شد و سپس آجرهای داخل مناره تراش زده شد و آرماتوربندی و بتن ریزی در شرایط سخت انجام شد.

او به وقفه پیش آمده در اجرای پروژه به دلیل همه گیری ویروس کرونا اشاره کرد و گفت: اواخر سال 98 با شیوع کرونا، به مدت چهار ماه، کارگاه تعطیل و پس از این مدت، ادامه کار با نیروهای کمتر و با رعایت پروتکل های بهداشتی در 22 تیرماه 99 شروع شد. پس از تکمیل فاز اول، فاز دوم با بتن کردن مابقی مناره و پله های داخل آن دنبال شد.

جانشین رییس ستاد بازسازی عتبات عالیات گفت: با همت عوامل اجرایی ستاد بازسازی عتبات کرمان و مساعدت های تولیت حرم مطهر، در آستانه فرارسیدن سالروز میلاد پربرکت امام جواد (ع) شبکه های بتنی مسلح از بالا و پایین گلدسته ایجاد شد و به هم رسید و کار مقاوم سازی این گلدسته به خاتمه رسید.

نامجو بیان نمود: دوستداران اهل بیت (ع) در ایران به واسطه بارگاه منور امام رضا (ع)، توسل و توجه ویژه ای به امام موسی کاظم (ع) و امام جواد (ع) دارند. از همین رو، اجرای این طرح پیچیده فنی و مهندسی که در جهان نظیر ندارد، نشان ارادتی ماندگار از جمهوری اسلامی در عتبات مقدس و شهر کاظمین است.

منبع: خبرگزاری ایسنا
انتشار: 2 فروردین 1400 بروزرسانی: 2 فروردین 1400 گردآورنده: it-baby.ir شناسه مطلب: 1442

به "خطر سقوط مناره کج شده حرم امام جواد (ع) رفع شد" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "خطر سقوط مناره کج شده حرم امام جواد (ع) رفع شد"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید