ارتقاء کیفیت ساخت و ساز با رعایت استفاده از مصالح استاندارد

به گزارش پسرک کامپیوتری، عضو هیئت علمی گروه عمران دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل گفت: مصالحی که در کشور وجود دارد مطمئنا استاندارد هستند و در مقایسه باسایر نقاط دنیا، کیفیت آن مسئله ای ندارد اما متاسفانه شواهد نشان می دهد که استفاده از مصالح، در ساخت و ساز خوب اجرا نمی گردد.

ارتقاء کیفیت ساخت و ساز با رعایت استفاده از مصالح استاندارد

حسین یوسف پور در گفت و گو با خبرنگاران، با بیان اینکه کیفیت بتن های امروزی پایین نیست، اظهار کرد: کیفیت مصالحی که 50 یا 100 سال پیش اجرا می شد، پایین تر از امروز نبوده اما نیازهای ما رشد پیدا نموده است یعنی انتظاری که از ساختمان هایمان داریم در یک ابعاد یا فضای خیلی کمتری ساخته می گردد.

وی با اشاره به اینکه دانش، هر روز توسعه پیدا می نماید و امروزه ساختمان هایی که احداث می گردد شاید سال های آینده تعیین گردد که ایمن در برابر زلزله هستند یا خیر، توضیح داد: زلزله علم جدیدی است، بر همین اساس سازه های امروزی، نسبت به سازه های 30 سال پیش، 100 درصد در برابر زلزله ایمن تر شده است.

عضو هیئت علمی گروه عمران دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل گفت: مسائل اصلی ما تمایل نداشتن به حفظ چیزی است که ساخته شده به طور مثال می گوییم فلان سازه را بکوبیم و سازه جدیدی احداث کنیم.

یوسف پور گفت: استاندارد جهانی سازه ها بستگی به دید فراورینمایندگان مواد اولیه، مواد اولیه ای که در پایه ساختمان استفاده می گردد و یا موارد استفاده کاربران نهایی بوده، است.

وی اضافه کرد: به طور مثال بتن از ترکیب سیمان، سنگ دانه، شن وماسه، آب و مواد اضافه کردنی است که مواد اضافه کردنی، بتن را روان می نماید و همه این ها در سطح کشور از استاندارهای خاصی برخوردارند و 100 درصد استاندارد منتهی علم ترکیبات بتن با چه نسبتی گاها وجود ندارد.

عضو هیئت علمی گروه عمران دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل یادآور شد: دانش ترکیب بتن سال ها در دانشکده های مهندسی عمران تدریس می گردد اما خیلی موفقیت آمیز نبوده است یعنی کنترل کیفیت لازم وجود ندارد و افرادی که سال ها در این حیطه فعالیت دارند متاسفانه ملزوماتی را در این امر رعایت ننموده و نهادهایی که در ساخت و ساز نظارت دارند، ضعیف عمل می نمایند.

یوسف پور با اشاره به اینکه مرسوم ترین سازه ها، از نظر مالی و استحکام در احداث ساختمان های جدید به صورت سنتی در کشور ما، سازه های فولادی و بتنی است، توضیح داد: در حال حاضر با توجه به شرایط مالی ایران سازه های بتنی ارزان تر از سازه های فولادی است اما در کشور آمریکا، سازه های بتنی، گران ترین سازه محسوب می گردد و معمولا در ساخت و سازها به علت جنگل های انبوه از سازه های چوبی به عنوان ارزان ترین سازه استفاده می نمایند.

وی بیان نمود: خوشبختانه در کشور ما از فولاد و بتن می توان ساختمان های بسیار ایمنی ساخت، به شرطی که در ساخت و ساز یعنی در طراحی و اتصال آن تسلط بوده و دقت کافی گردد.

عضو هیئت علمی گروه عمران دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل گفت: در کشور ما کیفیت بتن، یک مسئله مهم در صنایع بتنی است اما در ساختمان اسکلت فولادی، باید در جوشکاری آن دقت کافی انجام گردد و سازه های فولادی به ضخیم بودن آن در فضای بیشتر و تسریع ساخت آن خیلی موثر است.

یوسف پور گفت: راه حل ما در سازمان نظام مهندسی، دوره های آموزش برای فراوری نمایندگان ساختمان است و در خاتمه دوره، گواهینامه خاصی را در اختیارشان قرار دهد تا در ساخت و ساز دقت کافی را انجام دهند و با افرادی که اصول ساخت و ساز را رعایت ننمایند، برخورد جدی می گردد.

منبع: خبرگزاری ایسنا
انتشار: 24 مهر 1398 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: it-baby.ir شناسه مطلب: 292

به "ارتقاء کیفیت ساخت و ساز با رعایت استفاده از مصالح استاندارد" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "ارتقاء کیفیت ساخت و ساز با رعایت استفاده از مصالح استاندارد"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید