با تور مجازی از عمیق ترین دره جهان دیدن کنید
به گزارش پسرک کامپیوتری، گرند کنیون عمیق ترین دره جهان است که به دلیل صخره ها، دیواره ها و سایر پدیده های زمین شناختی منحصربه فرد، یکی از مهم ترین جاذبه های گردشگری آمریکا محسوب می شود.
عمیق ترین دره جهان، یکی از جاذبه های مهم آمریکا است؛ جایی در فلات کلرادو که با نام گرند کنیون (Grand canyon) شناخته می شود. واژه Grand در معنای بزرگ و باشکوه است و Canyon عنوانی است که به دره های بسیار عمیق یا ژرف دره ها داده می شود.
گرند کنیون در سال 1979 در فهرست میراث طبیعی یونسکو به ثبت رسیده است؛ فهرستی که در سال 1972 به وجود آمد و این موضوع نشان می دهد که گرند کنیون، جزو نخستین میراث طبیعی یونسکو باشد. با خبرنگاران همراه شوید تا از دریچه تور مجازی، به تماشای گرند کنیون بنشینیم.
عرض ژرف دره گرند کنیون، بین 20 تا 6 کیلومتر متغیر است؛ با این حال در نقطه ای منحصربه فرد، عرض دره به 800 متر می رسد. این کاهش عرض با نزدیک شدن صخره ها در قسمت های تحتانی، تا 100 متر نیز کاسته می شود.
شکل گیری گرند کنیون، حاصل گذر 10 میلیون سال است و بر خاک این دره، شواهدی از چهار دوره زمین شناسی مشاهده می شود. نیروهای زیرزمینی، سبب بالا رفتن بستر رودخانه کلرادو شده اند و آب جاری را به سطح فلات رانده اند. این امر طی سالیان طولانی سبب فرسایش صخره های نرم شده است و این فرایند همچنان ادامه دارد و رودخانه کلرادو روزانه نیم میلیون تن سنگ را می شوید؛ به گونه ای که حتی سخت ترین دیواره های گرانیتی صخره نیز از این فرسایش در امان نیستند و سالانه حدود یک چهارم میلی متر از آن ها کاسته می شود.
گرند کنیون تنها به شکافی باریک در سطح زمین شباهت ندارد؛ بلکه این پدیده زمین شناختی صخره های متعددی با شکل پاگودا های غول پیکر، هرم های بزرگ الجثه، برج های بلند و دیواره های سنگی را در بر می گیرد که مطلقا ساخته دست طبیعت هستند.
این پدیده های طبیعی شگفت انگیز، تحت مطالعه زمین شناسان و دانشمندان علوم مدرن قرارگرفته اند و گرند کنیون را به یکی از مشهورترین جاذبه های گردشگری ایالات متحده آمریکا مبدل کرده اند. بسیاری از صخره های گرند کنیون، با نام اختصاصی خود شناخته می شوند. معبد ویشنو، معبد شیوا و تخت ووتان از جمله این نام ها هستند.
اسامی کنونی صخره های گرند کنیون مربوط به دوران معاصر هستند. در دوره باستان، اقوام بومی آمریکایی این صخره های عجیب را با عناوین دیگری می نامیدند که اکنون اطلاعاتی از آن در دست نیست؛ گرچه سنگ نگاره هایی با قدمت بسیار در این ژرف دره کشف شده است.
گرند کنیون در دو مقطع زمانی کشف شد. نخستین بار سربازان اسپانیایی که سودای کشف طلا را در سر داشتند، با این ژرف دره برخورد کردند. پس از آنکه اسپانیایی ها اثری از طلا در منطقه نیافتند و با فقدان منابع آبی روبرو شدند، بی توجه به منظره ها تحسین برانگیز منطقه، راه بازگشت را در پیش گرفتند و هرگز اشاره ای به این مکان نکردند.
قرن ها بعد و زمانی که اروپایی ها گرند کنیون را از یاد برده بودند، پروفسور جان وسلی پاول در سال 1869 میلادی نخستین گروه علمی را به منطقه اعزام کرد. پاول و گروه او به کاوش در این ژرف دره و توصیف آن پرداختند و یافته های آنان، نقش بسزایی در شناساندن گرند کنیون به جهانیان داشتند؛ تاجایی که یکی از دریاچه های زیبای منطقه که از جاهای تماشای آمریکا نیز محسوب می شود، به پاس تلاش های پروفسور پاول، با عنوان دریاچه پاول نام گذاری شد.
امروزه سفر به گرند کنیون، در فهرست نخستین جاذبه هایی واقع شده است که هر گردشگری در سفر به آمریکا، خواهان بازدید از آن ها است. اکنون بسیاری از خطوط هوایی آمریکا عمدا بر فراز این ژرف دره پرواز می کنند تا مسافران آن ها، از منظره های بدیع و خیره کننده لذت ببرند. حتی در دهه های گذشته مرسوم بود که خلبانان اطراف این دره چرخ می زدند تا مسافران، تمام زوایای این دره را تماشا کنند؛ اما پس از برخورد دو هواپیما در سال 1956، پایکوبی برفراز گرند کنیون ممنوع شد.
با این حال، علاوه بر سفر به گرند کنیون یا پرواز بر فراز این ژرف دره، گزینه دیگری نیز در دسترس علاقه مندان قرار گرفته و آن استفاده از پنجره ای است که در ابتدای این مقاله واقع شده است. خبرنگاران روزانه مطالب مختلفی را با موضوع تورهای مجازی و سفرهای تصویری به اشتراک می گذارد. اگر به این دست از مطالب علاقه مند هستید، بازدید روزانه را از خبرنگاران از قلم نیاندازید.
منبع: کجارو / airpano.com