در چه مواردی مهریه به زن تعلق نمی گیرد؟

به گزارش پسرک کامپیوتری، ماده 1082 قانون مدنی می گوید به مجرد عقد، زن مالک مهریه می شود و می تواند هر نوع تصرفی که بخواهد در آن انجام دهد.

در چه مواردی مهریه به زن تعلق نمی گیرد؟

یکی از مهم ترین حقوق مالی که در ازدواج برای زن ایجاد می شود مهریه است. تعیین مهریه برای زن پشتوانه مالی محسوب می شود، به محض اینکه صیغه عقد بین مرد و زن جاری می شود و زن به عقد مرد در می آید زن، مالک تمام مهریه ای که با یکدیگر به نتیجه رسیده اند می شود و هرگونه دخل و تصرف را می تواند در آن انجام دهد. زن هر زمان که بخواهد می تواند مهریه اش را درخواست کند و مرد موظف است آن را پرداخت کند. در این نوشتار از خبرنگاران به بررسی موارد عدم تعلق مهریه به زن می پردازیم.

موارد عدم تعلق مهریه به زن

  • بر اساس ماده 89 قانون مدنی، هرگاه عقد بین زوجین چه دائم و چه موقت به نوعی باطل بوده باشد و نزدیکی بین آن دو صورت نگرفته باشد حق دریافت مهریه از زن ساقط می شود
  • بر اساس ماده 1101 قانون مدنی، اگر عقدی که بین زوجین اجرا شده است به هر دلیلی فسخ شود و بین آن ها هیچگونه رابطه زناشویی اتفاق نیفتاده باشد، در این موقع زن حق دریافت مهریه را ندارد. این موضوع یک استثنا در بر دارد و آن این است که اگر مرد نتواند رابطه جنسی با زن برقرار کند در این صورت نصف مهریه به زن تعلق می گیرد
  • در هنگامی که زوجین بخواهند طلاق بگیرند و زوجه دختر باکره باشد مهریه او نصف می شود
  • اگر زن و مردی در مورد مهریه با یکدیگر صحبت نکرده باشند و قبل از تعیین کردن مهریه زن فوت کند و مرد رابطه زناشویی با او نداشته باشد، در این صورت مرد موظف به پرداخت مهریه نیست

آیا به زنی که به شوهر خود خیانت کرده است مهریه تعلق می گیرد؟

در جواب این سوال باید بگوییم که مهریه حقوق مالی زن است که همواره مرد موظف است آن را پرداخت کند. عواملی از جمله خیانت و غیره و مرتکب جرم شدن از طرف زن باعث نمی شود که مرد مهریه او را نپردازد.

نپرداختن مهریه

مهریه مالی است که بعد از عقد به ملکیت زن در می آید و زن هر گونه تصرفی که بخواهد در آن می تواند انجام دهد. راجع به زنانی که به آن ها مهریه پرداخت نمی شود نیز باید مطرح نمود که خانمی که عقد او به درستی منعقد شده باشد را به هیچ وجه نمی توان از مهریه قانونی اش محروم کرد حتی در صورت زنای او با مرد غریبه نیز، همسر قانونی او باید به وی مهریه را بپردازد.

اگر زنی فوت کند آیا می توان مهریه اش را از همسرش دریافت کرد؟

اگر زنی فوت کند و مهریه اش را نگرفته باشد و در ضمنً پدر و مادر آن زن در قید حیات باشند بر این اساس در قانون سهم هر یک از پدر و مادر یک ششم است که می توانند آن را درخواست کنند و از زوج بگیرند.

برای آشنایی با نکات حقوقی بیشتر توقیف ملک برای مهریه را مطالعه کنید.

منبع: پیام دلتا
انتشار: 5 آذر 1399 بروزرسانی: 5 آذر 1399 گردآورنده: it-baby.ir شناسه مطلب: 1211

به "در چه مواردی مهریه به زن تعلق نمی گیرد؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "در چه مواردی مهریه به زن تعلق نمی گیرد؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید