جزئیات مالیات مشاغل خودرویی در سال 98

به گزارش پسرک کامپیوتری، امید علی پارسا با صدور دستورالعملی بیان کرد: بنا به اختیار حاصل از تبصره ماده 100 قانون مالیات های مستقیم، مالیات عملکرد سال 98 صاحبان وسایط نقلیه مسافری، باری، ماشین آلات راهسازی و صنعتی، با رعایت گروه بندی استان ها به صورت مقطوع تعیین می گردد.

جزئیات مالیات مشاغل خودرویی در سال 98

به گزارش ایسنا، مطابق این دستورالعمل، استان های کشور با توجه به امکانات و شاخص های موثر و به لحاظ شرایط مالی، اجتماعی و فرهنگی و نیز شرایط جوی به پنج گروه تقسیم شده اند که براساس آن، گروه نخست شامل شهر تهران؛ گروم دوم شامل استان های آذربایجان شرقی، اصفهان، البرز، خراسان رضوی، فارس، قزوین، گیلان، هرمزگان، مازندران و استان تهران به جز شهر تهران؛ گروه سوم شامل استان های آذربایجان غربی، کرمان، گلستان، سمنان، زنجان، قم، همدان، مرکزی، یزد، بوشهر و خوزستان؛ گروه چهارم شامل استان های چهارمحال و بختیاری، کرمانشاه، لرستان، خراسان شمالی و اردبیل؛ و گروه پنجم شامل استان های سیستان و بلوچستان، خراسان جنوبی، کردستان، ایلام و کهگیلویه و بویراحمد است.

مطابق جدول ارایه شده در این دستورالعمل، مالیات عملکرد صاحبان وسایط نقلیه عمومی تا ظرفیت 7 تن، بر اساس تقسیم بندی فوق و با اعمال ضرایب 75 درصد تا 100 درصد میزان مالیات سال گذشته مشخص شده است.

همچنین درخصوص مالکان تاکسی و وانت بار که مالک بیش از یک خودرو از انواع مذکور باشند، مالیات خودرو های بعدی نیز به صورت مقطوع مشخص شده است.

لازم به ذکر است، برای سایر صاحبان مشاغل خودرویی که دارای بیش از یک خودرو باشند، مالیات خودرو های بعدی به صورت مقطوع با 25 درصد (بیست و پنج درصد) افزایش نسبت به جدول مربوط، محاسبه و وصول خواهد شد.

همچنین در صورتی که خودروی اول مودی تاکسی یا وانت بوده و خودرو های بعدی از سایر خودرو ها یا ادوات موضوع جداول این دستورالعمل باشد، مالیات خودرو های بعدی با در نظر دریافت رقم مربوط به مالیات خودرو یا وسیله مذکور، با 25 درصد (بیست و پنج درصد) افزایش به صورت مقطوع خواهد بود. مطابق این دستورالعمل، مودیانی که در سال 1398 به صورت کامل فعالیت نداشته اند، مالیات آن ها بر اساس مدت کارکرد، محاسبه می گردد.

مطابق این دستورالعمل، در راستای تبصره ماده 100 قانون مالیات های مستقیم، صاحبان مشاغل خودرویی، تکلیفی به تسلیم اظهارنامه مالیاتی و اسناد و مدارک موضوع آیین نامه ماده 95 قانون مذکور نخواهند داشت.

طبق اعلام سازمان امور مالیاتی، صاحبان مشاغل موضوع این دستورالعمل مکلفند مالیات مقرر عملکرد سال 1398 را حداکثر تا پایان خردادماه 1399 پرداخت نمایند. در صورت عدم پرداخت مالیات در مهلت یاد شده، مشمول جریمه موضوع ماده 190 قانون مالیات های مستقیم مصوب 1366 و اصلاحیه های بعدی آن هستند.

شایان ذکر است، مالیات صاحبان انواع وانت بار پلاک سفید، وانت بار های کرایه آژانسها، سواری های پلاک سفید کرایه آژانس ها یا موسسات تحت نظارت تاکسیرانی و یا شرکت های تاکسی اینترنتی و وانت بار اینترنتی، مطابق جدول اعلام شده، محاسبه و وصول میگردد.

همچنین، براساس این دستورالعمل، مالیات عملکرد سال 1399 صاحبان خودرو هایی که در سال مذکور به صورت قطعی واگذار میشوند، به صورت علی الحساب، بر مبنای مدت فعالیت با 20 درصد افزایش از جداول موضوع این دستورالعمل و رعایت سایر بند های این دستورالعمل و نیز مالیات صاحبان خودرو های مدل 1399 به نسبت مدت فعالیت در سال مذکور معادل 20 درصد بیشتر از مالیات خودرو های مدل 1398 مشخص می گردد.

در مورد سایر وسایط نقلیه عمومی که قید نشده است، صاحبان آن ها می بایست با رعایت گروه بندی صاحبان مشاغل موضوع ماده (2) آئین نامه اجرایی ماده 95 قانون مالیات های مستقیم، نسبت به تسلیم اظهارنامه مالیاتی متناسب با گروه بندی خود و پرداخت مالیات متعلق در موعد مقرر قانونی اقدام نمایند.

لازم به ذکر است، نظر به اینکه مالیات صاحبان مشاغل خودرویی موضوع این دستورالعمل به صورت مقطوع مشخص می گردد، لذا اعمال مقررات مواد 137، 165، 172 و سایر موارد مشابه در مورد اینگونه مودیان موضوعیت نداشته و چنانچه صاحبان مشاغل موضوع این دستورالعمل درخواست اعمال مقررات مواد مذکور را داشته باشند، مکلف به تسلیم اظهارنامه مالیاتی موضوع ماده 100 قانون مالیات های مستقیم بوده و ادارات امور مالیاتی نیز موظفند مالیات متعلق به مودیان مزبور را به وسیله حسابرسی و با رعایت مقررات مشخص نمایند.

منبع: فرارو
انتشار: 1 تیر 1399 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: it-baby.ir شناسه مطلب: 924

به "جزئیات مالیات مشاغل خودرویی در سال 98" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "جزئیات مالیات مشاغل خودرویی در سال 98"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید